nohut ve piyaz |
Sora sora nohut dürümün şu anda Adil Usta tarafından, Antep'te halı sarayının oradaki Fem Dersanesi'nin altındaki bir dükkanda servis edildiğini öğrenmiştik ve hiç aç olmamamıza rağmen cumartesi öğleden sonra mekanına teşrif ettik. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki nohut dürüm şimdiye kadar yediğim yemekler arasında fiyat performans olarak en üst sıralarda yerin alır. Bir kere hem lezzetli, hem de 2,50 tl; yanlış olmasın yazıyla iki buçuk lira. Hem doyurucu, hem lezzetli ve aslında bakarsanız hem de sağlıklı, bitkisel protein falan diyorlar ya hani hah işte ondan. Nohutu isterseniz acılı ve hafif ezilmiş, isterseniz acısız ve tane tane tercih etmeniz mümkün, içine bol piyaz ve ekşi ile gerçekten çok lezzetli. Sadece yarısını yemiş olma nedenim tamamen çok tok oluşumdandı, size Antep'te pek mümkün olmasa da aç gitmenizi tavsiye ederim ve mutlaka denemenizi. Bence bu nohut dürümle ilgili bir tek garip durum vardı o da dürümün üzerine patates kızartması atmaları ama ayırabilirsiniz sonuçta.
Mide fesadından kurtulmak için o akşam bir şey yemeyeceğimize dair kendimize söz vermiştik ve kebaptan kafamızı kaldırıp bir nefes almak için, cumartesi akşamı için sakin bir plan yaptık kendimize; gece dışarıya çıkıp buradaki gençler ne yapıyorlarsa onu yapmaya karar verdik. Sadece bir iki bira içip eve dönmekti aslında planımız. İlk aşamada başarılıydık da. Merkezde Bayazhan diye bir han var. Eski, yüksek tavanlı, taş bir yapıyı çok güzel bir şekilde restore etmişler, içinde kebapçısı, meyhanesi, pubı da var. Hem turistik, hem de yerel halk için keyifli bir mekan olmuş. Aslında meyhane de keyifli gözüküyordu, ancak biz kenarda duran davulu görünce canlı müziği kafamızın kaldırmayacağını düşündüğümüz için puba yöneldik. Yaşlandık tabi kafa kaldırmıyor böyle genç işi müziği , şaka bir yana zaten o kadar yemek, soğuk hava ve nikah üzerine gittik Bayazhan'a, biraz sakinlik iyi geldi. Bayazhan'daki kebapçının da ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyenler oldu. Sadece uğrayıp bir dolaşmak için bile güzel bir mekan, yolunuz düşerse keyifli bir akşam da geçirebilirsiniz. Biz de keyifli bir akşam için gittik ve planımıza göre biraz alkol aldık. Amacımız alkolümüzü aldıktan sonra eve dönmekti. Amaaaaa pisboğazlıkta benden çok önde olan sevgilim, artık başka şansımız olmadığını ve midemizin hafif boşaldığını hissettiğimize göre birer ciğer dürüm de yiyebileceğimizi söyledi. Veee midemizi sakinleştirme planımız böylece suya düştü.
garnitürler |
Şimdi size en can alıcı tavsiyemi veriyorum işte. Gaziantep'te insanlar çok fazla evlerinden çıkıp dışarıda lahmacun yemiyorlar. Çoğu ailenin sürekli etlerini hazırlattıkları, işlerini gerçekten iyi bilen kasapları var ve bu kasaplar, ellerinde her zaman lahmacun için gereken sebzeleri de barındırıyorlar. Siz telefon edip de bir kilo etten lahmacun içi hazırlaması için talimat verdiğinizde de sebzeleri ve eti zırhla çektikten sonra, hemen yanlarındaki pide fırınında lahmacun haline getirip sizin için hazır hale getiriyorlar. Biz bu şekilde dönüş yolunda, annem istediği için otuz kadar lahmacun hazırlattık bir kilo etten ve paketleyip İzmir'e getirdik o lahmacunları. Aşağıdaki fotoğrafta kasabı da görebilirsiniz. Lahmacun konusunda gerçekten de çok başarılılar. Yaptırıp eve getirmek istediğiniz lahmacunları eve gidince dondurabilir, canınız çektiği zaman da tost makinasında ısıtıp çıtır çıtır yiyebilirsiniz. Uçakta kokar diye korkmayın, uçakta herkes hemen hemen kokuyor halde oluyor, çünkü lahmacun ya da peynir taşıyan bir tek siz olmayacaksınız. Hatta havaalanı güvenlik görevlileri de artık çantadan çıkarmasanız da sadece ekrandan bakarak çantanızdaki menengiç kahvesini ya da nar ekşisini teşhis edebiliyorlar.
lahmacun yaptırabileceğiniz kasap&pideci yanyana |
ekmek fırını |
merhaba benim adım fatih kocaelinde yaşıyorum çiğköfte işiyle uğraşıyorum.nohut dürümü ilgimi çekti acaba kocaelin de satabilirmiyim nasıl yapılır püf noktası nedir bilgi verebilirmisiniz.tel 0543 506 04 88
YanıtlaSil